Pasta z serków topionych i brokułu, z porą i pietruszką

Ta niewiarygodnie zielona pasta zrobi z pewnością furorę na każdym przyjęciu. Świetnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Można ją podawać zarówno na kanapki z każdego rodzaju chleba, na grzanki, pity itp. ciekawostki. Z pewnością spodoba się nawet największym niejadkom a już na pewno urozmaici zwykłe, codzienne posiłki.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 200 g topionego serka (2 kostki)
  • - ¼ szklanki Śmietanki Łaciatej 12%
  • - ½ łyżeczki cukru
  • - ¼ łyżeczki soli
  • - ¼ łyżeczki pieprzu
  • - ¼ różyczek brokułu
  • - 2 łyżki drobno posiekanego pora
  • - 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Różyczki brokułu wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy krótko, 3-5 minut.



Krok 2

Ugotowany brokuł, musimy natychmiast odcedzić i zahartować zimną wodą, inaczej straci swój piękny zielony kolor.



Krok 3

W głębokiej misce rozcieramy serek ze śmietanką Łaciatą, dodajemy rozdrobnione widelcem różyczki brokułu, por, pietruszkę i dokładnie mieszamy składniki ze sobą. Przyprawiamy solą, cukrem i pieprzem do smaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.