Pasta z wędzonej makreli z twarogiem i ogórkiem

Zrób sam od postaw pastę z wędzonej makreli z twarogiem i ogórkiem. Urozmaici ona Twój jadłospis oraz będzie świetnie prezentować się na Twojej kanapce. Smacznego!

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Sezam

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Sezam


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 sztuka wędzonej makreli
  • 1 awokado
  • 2 sztuki ciabatty
  • 1 dip śmietanowy z czosnkiem i ziołami typu creme fraiche Mlekpol
  • 1/2 opakowania twarogu Mazurski Smak tłusty klinek
  • 1 łyżeczka ziół kuchni polskiej
  • ½ łyżeczki pieprzu cytrynowego
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 1 szalotka
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 ogórek świeży
  • 1 łyżka majonezu
  • garść kolendry (ewentualnie szczypiorku lub pietruszki)
  • 1 łyżka jasnego sezamu

Przygotowanie

Krok 1

Makrelę oczyść z ości i ze skóry. Dodaj do niej zioła kuchni polskiej.



Krok 3

Poszatkuj szalotkę i dodaj do miski. Następnie dodaj twaróg Mazurski Smak tłusty.



Krok 5

Pokrój drobno ogórka kiszonego i dodaj go do makreli. Całość wymieszaj. Dopraw majonezem i musztardą sarepską, dokładnie wymieszaj.



Krok 6

Ciabattę przekrój na pół i ugrilluj na patelni grillowej skropionej oliwą.



Krok 7

Na suchej patelni podpraż sezam.



Krok 8

Posiekaj kolendrę (ewentualnie pietruszkę lub szczypiorek).



Krok 9

Do pasty dodaj świeżą kolendrę i kilka kropel soku z limonki.



Krok 10

Awokado przekrój na pół, oczyść z pestki i nałóż pastę do środka - skrop sokiem z limonki, aby nie ściemniało.



Krok 11

Następnie grzanki posmaruj dipem śmietanowym z czosnkiem i ziołami typu creme fraiche Mlekpol. Na wierzchu ułóż plastry świeżego ogórka oraz posyp sezamem. Grzanki podawaj w awokado z pastą z makreli. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.