Zrób sam od postaw pastę z wędzonej makreli z twarogiem i ogórkiem. Urozmaici ona Twój jadłospis oraz będzie świetnie prezentować się na Twojej kanapce. Smacznego!
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Sezam
Makrelę oczyść z ości i ze skóry. Dodaj do niej zioła kuchni polskiej.
Poszatkuj szalotkę i dodaj do miski. Następnie dodaj twaróg Mazurski Smak tłusty.
Pokrój drobno ogórka kiszonego i dodaj go do makreli. Całość wymieszaj. Dopraw majonezem i musztardą sarepską, dokładnie wymieszaj.
Ciabattę przekrój na pół i ugrilluj na patelni grillowej skropionej oliwą.
Na suchej patelni podpraż sezam.
Posiekaj kolendrę (ewentualnie pietruszkę lub szczypiorek).
Do pasty dodaj świeżą kolendrę i kilka kropel soku z limonki.
Awokado przekrój na pół, oczyść z pestki i nałóż pastę do środka - skrop sokiem z limonki, aby nie ściemniało.
Następnie grzanki posmaruj dipem śmietanowym z czosnkiem i ziołami typu creme fraiche Mlekpol. Na wierzchu ułóż plastry świeżego ogórka oraz posyp sezamem. Grzanki podawaj w awokado z pastą z makreli. Smacznego!
Dodaj komentarz