Sałatka z kaszą jaglaną, kurczakiem i porem

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1 por
  • 1 garść oliwek
  • Kilka kawałków papryki marynowanej
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 opak. sosu sałatkowego koperkowo-ziołowy 1 opakowanie

Przygotowanie

Krok 1

Pierś z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Rozgrzać na patelni łyżkę oliwy, wrzucić mięso, oprószyć przyprawą do kurczaka i smażyć kilka minut. Zdjąć na ręcznik papierowy.



Krok 2

Kaszę jaglaną ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i przełożyć do miski.



Krok 3

Pora dokładnie oczyścić, pokroić w półplasterki i dodać do kaszy.



Krok 4

Usmażonego kurczaka pokroić na mniejsze kawałki i dodać do reszty składników.



Krok 5

Dodać również pokrojoną w kostkę paprykę konserwową oraz oliwki pokrojone na połówki. Wymieszać wszystkie składniki.



Krok 6

Do oliwy dodać sos sałatkowy i dokładnie wymieszać. Połączyć z sałatką. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.