Penne puttanesca

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g makaronu penne
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 3 łyżki oliwek
  • 2 łyżki kaparów
  • 4 filety anchois
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka pasty z ostrych papryczek
  • sól
  • cukier

Przygotowanie

Przygotowanie:

Na rozgrzany olej na patelni wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażyć, dodać pastę z papryczek, zalać pomidorami i gotować aż zgęstnieją. Oliwki, kapary i anchois pokroić i dodać do sosu, wymieszać, dodać szczyptę cukru i sól do smaku, gotować jeszcze 5 minut. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wymieszać z sosem. Smacznego :)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.