Penne z suszonymi pomidorami i sosem serowym

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składki:

  • - 120 g makaronu Penne
  • - Około 10 sztuk suszonych pomidorów
  • - 4 łyżki tartego parmezanu
  • - 2 żółtka
  • - 3 łyżki śmietany Łaciate 30%
  • - 1 łyżka masła Łaciate
  • - 1 łyżka oliwy extra vergine
  • - Świeża bazylia do dekoracji

Przygotowanie


Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody. Pomidory pokroić na mniejsze kawałki. W misce przygotować sos - wymieszać 2 żółtka, parmezan, śmietanę, masło i oliwę. Makaron wrzucić na patelnie rozgrzaną z dodatkiem masła, dodać sos i pomidory, dokładnie wymieszać, podsmażać krótką chwilę (sos powinien zachować kremową konsystencję - żółtka nie mogą się ściąć). Wyłożyć na talerze, udekorować świeża bazylią i odrobioną parmezanu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.