Pieczarki w serowym cieście

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Skladniki:

  • 400 g pieczarek
  • 3 jajka
  • 50 g tartego sera Gouda Mlekpol
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 3 płaskie łyżki mąki
  • 1 szczypta soli
  • 5 łyżek bułki tartej
  • pieprzu
  • olej

Przygotowanie

Krok 1

Do wysokiej miseczki dodaj jajka, mąkę, tarty ser i przyprawy. Wymieszaj dokładnie, aż do uzyskania gładkiego ciasta.



Krok 2

Pieczarki obierz i odetnij ogonki. Obtocz dokładnie w cieście, a następnie w bułce tartej.



Krok 3

Rozgrzej patelnię z olejem. Usmaż pieczarki na oleju - mają lekko w nim pływać. Smaż, aż do zarumienienia z każdej strony. Wyjmij pieczarki i odsącz na ręczniku papierowym. Podawaj od razu z ulubionym sosem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.