Rozgrzewający krem z dyni

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Krem z dyni

  • 3 łyżki oliwy
  • 2 cebule
  • 1 papryka
  • 3 cm kawałek imbiru
  • 2 łyżeczki curry
  • 1 litr bulionu wołowego
  • 2 kg dyni
  • 250 ml śmietanki ŁACIATA
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krem z dyni

Na oliwie podsmażamy pokrojone: 2 cebule, 1 paprykę, 3 cm kawałek imbiru, 2 łyżeczki curry, zalewamy 1 litrem bulionu wołowego, dodajemy pokrojone w kostkę 2 kg dyni, gotujemy 1 godzinę, wlewamy śmietankę Łaciatą, blendujemy, doprawiamy solą i pieprzem i podajemy!



Wskazówki

Krem z dyni świetnie smakuje, jeśli posypiemy go ziarnami dyni lub groszkiem ptysiowym

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.