Pieczona dorada z rozmarynem

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 2 dorady
  • Garść pomidorków koktajlowych
  • 1 cytryna
  • Kilka gałązek rozmarynu
  • ¼ cebuli czerwonej
  • 2 ząbki czosnku
  • Oliwa z oliwek
  • Sól
  • Pieprz 


Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 200 stopni C. Dorady myjemy i osuszamy. Następnie nacieramy je solą oraz pieprzem. Do środka wkładamy po obranym ząbku czosnku oraz plasterki cytryny. Skrapiamy odrobiną soku z cytryny.



Krok 2

Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek. Układamy ryby. Cytrynę kroimy na pół lub na ćwiartki i dodajemy do naczynia. Układamy także cebulę oraz pomidorki. Następnie na wierzch ryb układamy gałązki rozmarynu.



Krok 3

Naczynie wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 20 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.