Składniki:

  • 1 kg karkówki wieprzowej
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 łyżki suszonego majeranku
  • 1 łyżka kolendry
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Karkówkę dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Włożyć do naczynia żaroodpornego.



Krok 2

Do szklanki wlać oliwę, dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Natrzeć karkówkę powstałą marynatą. Przykryć i odstawić do lodówki na całą noc.



Krok 3

Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec pod przykryciem przez godzinę w temperaturze 180°C z termoobiegiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.