Pieczona kiełbasa

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 450 g świeżych kiełbasek (np. bratwurst, włoska kiełbasa, kiełbasa wieprzowa)
  • masło Łaciate
  • chleb

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 175°C. Wyłóż blachę papierem do pieczenia i połóż w piekarniku pod kratką.



Krok 2

Chleb pokrój w kromki i posmaruj masłem. Kiełbasy natnij z dwóch stron nożem.



Krok 3

Ułóż kiełbaski na kratce, zostawiając 2,5 cm odstępu między nimi.



Krok 4

Piecz około 15 minut. Po tym czasie dołóż kromki chleba. Piecz jeszcze ok. 5-10 min. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.