Pieczone bataty

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 5 dużych batatów
  • 5 łyżek serka śmietankowego Łaciaty z cebulą i szczypiorkiem
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Rozkrój każdy batat na pół. Do środka dodaj odrobinę masła.



Krok 2

Piecz bataty w piekarniku w 180°C, aż do miękkości. Gdy będą gotowe, do środka dodaj serek oraz szczypiorek. Podawaj na talerzu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.