Pieczone frytki z cukinii

Pieczone frytki z cukinii to zdrowsza odmiana frytek. Możemy je łatwo przygotować i na pewno zasmakują gościom.

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Fit

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 4 cukinie
  • - 2 jajka
  • - 1 szklanka bułki tartej
  • - 4 łyżki startego sera Jantar
  • - 1/3 łyżeczki soli
  • - 1/3 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nastawiamy na 220 stopni C. Cukinie myjemy i odcinamy końcówki. Kroimy cukinie na cztery części i każdą z tych części jeszcze na słupki.



Krok 2

W misce roztrzepujemy jajka. Dodajemy sól oraz pieprz.



Krok 3

W drugiej misce umieszczamy bułkę tartą i starty ser. Mieszamy. Każdy słupek cukinii obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej z parmezanem.



Krok 4

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy kawałki cukinii. Pieczemy przez około 10-15 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.