Kawa kokosowa

Oryginalna kawa z dodatkiem syropu kokosowego. Jest aromatyczna i bardzo smaczna.

Danie: Podwieczorek, Napoje

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek, Napoje

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • – 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • - 60 ml wody
  • – 80 ml mleka 3,2% Łaciate
  • – 20 ml Śmietanki Łaciatej 36% (schłodzonej)
  • – 15 ml syropu kokosowego
  • – cukier (w zależności od preferencji)
  • – kostka gorzkiej czekolady

Przygotowanie

Krok 1

Syrop kokosowy wlewamy do szklanki (wysokiej). Mleko podgrzewamy w garnku. Jak będzie gorące, wlewamy je do szklanki.



Krok 2

Łyżeczkę kawy rozpuszczamy w 60 ml wody. Dodajemy mieszankę do szklanki z mlekiem. Dodajemy cukier.



Krok 3

Śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno. Przekładamy ją do rękawa cukierniczego i dekorujemy kawę. Posypujemy starta kostką czekolady.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.