Skrzydełka z sosem tzatziki to hit każdej imprezy. Tej potrawy nie trzeba zachwalać – uwielbia ją chyba każdy. Jej pojawienie się na stole zawsze wywołuje entuzjazm - nic dziwnego!
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Oliwę łączymy z przyprawami i musztardą. Tak otrzymaną marynatą dokładnie nacieramy skrzydełka. Odstawiamy na 10 minut.
Skrzydełka przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Czosnek przeciskamy przez praskę, a ogórki obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Łączymy wszystkie składniki sosu i odstawiamy do lodówki.
Przygotowane skrzydełka podajemy z sosem.
Wraz ze skrzydełkami możemy również upiec ulubione warzywa.
Dodaj komentarz