Znudził Ci się gotowany kalafior? Nie czekaj i spróbuj zapiec go w smakowitej marynacie z dodatkiem curry! Najsmaczniejszy będzie podany razem z kremowym puree oraz twarogiem. Smacznego!
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Ze śmietanką
Piekarnik nastaw na 220°C.
Przygotuj marynatę do kalafiora: oliwę połącz z curry, dodaj sól oraz pieprz.
Kalafiora w całości natrzyj marynatą i włóż do brytfanny/naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika i piecz w całości przez 20 minut.
Ziemniaki obierz ze skórki. Pokrój na mniejsze kawałki. Ugotuj w osolonej wodzie w garnku. Odcedź. Dodaj do ziemniaków masło oraz śmietanę Mazurski Smak 18% , dzięki temu uzyskasz aksamitną konsystencję puree. Pod koniec tłuczenia ziemniaków dodaj suszoną pietruszkę.
Twaróg Mazurski Smak półtłusty przełóż do miski i rozgnieć go widelcem. Dodaj pocięte świeże zioła, sól, pieprz i odrobinę śmietany 18%. Na koniec dodaj paprykę wędzoną i wymieszaj. Udekoruj czarnuszką.
Podawaj kalafiora z rukolą i pastą twarogową. Smacznego!
Dodaj komentarz