Roladki z tortilli to niekwestionowany hit każdej imprezy. Zazwyczaj jednak sięgamy po sprawdzone kompozycje - najczęściej z wędzonym łososiem lub szynką. Dziś proponujemy inną, ale przy tym równie pyszną, wersję: z puszystym serkiem, hiszpańską kiełbasą fuet, ogórkiem, papryką i sałatą. Goście ją pokochają!
Danie: Kolacja
Osób: 3-4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazdo nasienne. Pokroić w paski, a następnie drobno pokroić.
Ogórka umyć. Jeśli ma dużo pestek, należy je usunąć. Pokroić w drobną kostkę. Kiełbasę fuet również pokroić w drobną kostkę.
Na plackach tortilli równomiernie rozsmarować serek śmietankowy, a następnie położyć po dwa liście sałaty. Posypać pokrojonymi warzywami i kiełbasą.
Tortille zawinąć w ciasne rulony. Przed podaniem pokroić w plastry o grubości około 3 cm.
Dodaj komentarz