Roladki z tortilli z serkiem śmietankowym, kiełbasą fuet i warzywami

Roladki z tortilli to niekwestionowany hit każdej imprezy. Zazwyczaj jednak sięgamy po sprawdzone kompozycje - najczęściej z wędzonym łososiem lub szynką. Dziś proponujemy inną, ale przy tym równie pyszną, wersję: z puszystym serkiem, hiszpańską kiełbasą fuet, ogórkiem, papryką i sałatą. Goście ją pokochają!

Danie: Kolacja

Osób: 3-4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Kolacja

Osób: 3-4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 placki tortilli,
  • 150 g serka śmietankowego Łaciaty,
  • 100 g kiełbasy fuet,
  • 6 liści sałaty,
  • ½ czerwonej papryki,
  • ½ zielonego ogórka

Przygotowanie

Krok 1

Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazdo nasienne. Pokroić w paski, a następnie drobno pokroić.



Krok 2

Ogórka umyć. Jeśli ma dużo pestek, należy je usunąć. Pokroić w drobną kostkę. Kiełbasę fuet również pokroić w drobną kostkę.



Krok 3

Na plackach tortilli równomiernie rozsmarować serek śmietankowy, a następnie położyć po dwa liście sałaty. Posypać pokrojonymi warzywami i kiełbasą.



Krok 4

Tortille zawinąć w ciasne rulony. Przed podaniem pokroić w plastry o grubości około 3 cm.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.