Jajka mieszamy razem z mlekiem z bulionem, solą i pieprzem. Dodajemy mąkę oraz ser i mieszamy do połączenia się składników. Nagrzać piekarnik do 250 st wraz z naczyniem żaroodpornym lub patelnią. Gdy naczynie będzie gorące smarujemy je masłem i wylewamy ciasto naleśnikowe. Posypujemy szczypiorkiem, natką pietruszki oraz tymiankiem. Pieczemy ok 20 minut do uzyskania złotego koloru. Pomidor i paprykę kroimy w kostkę.. Kabanosa kroimy w drobne plastry. Szpinak blanszujemy. Pokrapiamy delikatnie cytrynowym vinegrette. Na upieczonego naleśnika dodajemy pomidora, paprykę, ser, kabanosa oraz szpinak. Podajemy ciepłego
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Jajka mieszamy razem z mlekiem z bulionem, solą i pieprzem. Dodajemy mąkę oraz ser i mieszamy do połączenia się składników.
Nagrzać piekarnik do 250°C wraz z naczyniem żaroodpornym lub patelnią. Gdy naczynie będzie gorące smarujemy je masłem i wylewamy ciasto naleśnikowe. Posypujemy szczypiorkiem, natką pietruszki oraz tymiankiem. Pieczemy ok. 20 minut do uzyskania złotego koloru.
Pomidora i paprykę kroimy w kostkę. Kabanosa kroimy w drobne plastry. Szpinak blanszujemy. Pokrapiamy delikatnie cytrynowym vinegrette.
Na upieczonego naleśnika dodajemy pomidora, paprykę, ser, kabanosa oraz szpinak.
Podajemy na ciepło.
Dodaj komentarz