Pierniczki bezglutenowe

Autor:

Beatka

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 3 szklanki mąki bezglutenowej
  • 70 g masła Łaciate
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka kakao

Przygotowanie

Krok 1

Należy pomieszać wszystkie produkty, aż do połączenia się ich za pomocą miksera.



Krok 2

Następnie należy włożyć ciasto do lodówki i pozostawić na pewien czas.



Krok 3

Kolejno rozwałkować ciasto i wykroić na dowolne kształty.



Krok 4

Piec w temperaturze 170 stopni C ok. 8 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.