Pieróg drobiowo - warzywny

Smaczne, sycące i ładnie wglądające danie na różne okazje. Z pewnością zachwyci domowników i gości. Duży pieróg z farszem warzywno-mięsnym posmakuje każdemu.

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej
  • 1 filet z kurczaka
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 50 g mąki
  • 5 łyżek oleju
  • 20 g drożdży
  • 1 szklanka mleka Łaciate
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 200°C. Z mąki, drożdży, 3 łyżek oleju, ciepłego mleka i soli zagniatamy ciasto. Na chwilę przykrywamy ściereczką. Filet kroimy w kawałki i na dużej patelni podsmażamy na pozostałym oleju.



Krok 2

Dodajemy warzywa, dolewamy trochę wody, dodajemy sól, pieprz i koncentrat pomidorowy. Mieszamy i dusimy 10 minut.



Krok 3

Ciasto dzielimy na pół i rozwałkowujemy dwa placki. Na jeden kładziemy warzywa z mięsem, a drugim przykrywamy. Zlepiamy brzegi.



Krok 4

Pieczemy w piekarniku o temperaturze 200°C przez 35 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.