Pierogi warzywne

Autor:

Jowita1

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Farsz do pierogów.

  • 1oo g twarogu półtłustego Mlekpol,,
  • 100 ml mleka Łaciate,,
  • 100 g dyni,,
  • 100 g marchewki,,
  • 1 por,,
  • 1 cebula,,
  • 50 ml oleju.

Ciasto na pierogi.

  • 400 g mąki,,
  • 200 ml wody.

Przygotowanie

Przygotowanie farszu.

Warzywa gotuję, cebulę podsmażam na oleju. Do rozdrobnionych warzyw dodaję ser biały, mleko.



Przygotowanie pierogów.

Zagniatam ciasto, na krążki nakładam porcję farszu i zlepiam pierogi. Gotuję i podaję ciepłe.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.