Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Soja
Do przesianej mąki dodać jajko, szczyptę soli i łyżkę oleju. Następnie dodać śmietanę, ciepłą wodę i zagnieść elastyczne ciasto. Zawinąć w folię i pozostawić w chłodnym miejscu na pół godziny.
Cebulę drobno pokroić, zeszklić na rozgrzanym smalcu. Kapustę drobno pokroić i ugotować w osolonej wodzie, osączyć, odcisnąć. Ugotowane mięso przepuścić przez maszynkę. Mięso i kapustę połączyć z cebulą, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać i chwilkę podsmażyć.
Ciasto rozwałkować, foremką do pierogów wykrawać krążki, włożyć porcję nadzienia i dokładnie zlepić. Wrzucać do dużej ilości wrzącej, osolonej wody i gotować na wolnym ogniu 3-4 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.
Podawać z podsmażoną na smalcu cebulką.
Dodaj komentarz