Murzynek z jabłkami

Autor:

Kamila O

Danie: Podwieczorek

Osób: 12

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 12

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 1 szkl. cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 15 dag margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 4 łyżki mleka Łaciate
  • 4 jabłka
  • Cukier Puder

Przygotowanie

Krok 1

Margarynę roztopić, wsypać cukier i kakao oraz wlać mleko. Gotować ok. 5 minut na małym ogniu mieszając, studzimy.



Krok 2

Następnie cały czas mieszając dodajemy żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno, delikatnie wymieszać z ciastem i przelać do formy (24x24cm) wyłożonej papierem.



Krok 3

Jabłka umyć, obrać i pokroić w plasterki. Rozłożyć równomiernie na cieście i wstawić ciasto do piekarnika na 45 minut w 180°C.



Krok 4

Po wystygnięciu ciasto posypać cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.