Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Mąkę pszenną wymieszać z płatkami owsianymi. Dodać jajko, jogurt naturalny, wodę z rozpuszczonym masłem i purée z marchewki.
Zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i pozostawić na pół godziny, żeby odpoczęło.
Ser zmiksować w miseczce, dodać cukier z wanilią, miód, kropelki czekoladowe i skórkę pomarańczową kandyzowaną, dokładnie wymieszać.
Ciasto rozwałkować, wykroić krążki. Na połowę krążków włożyć porcję sera.
Przykryć drugim krążkiem ciasta i dokładnie zlepić za pomocą widelca. Partiami wrzucać do wrzącej, osolonej wody i gotować 2-3 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię.
Pierożki można podawać okraszone zrumienionym masłem.
Dodaj komentarz