Szlachetny i bogaty smak doceniany przez wielu. Niecodzienny pomysł na podanie pstrąga – w formie „gołąbków” – bajecznie wygląda, świetnie smakuje. Przypadnie do gustu, zwłaszcza mężczyznom.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Liście kapusty myjemy i wkładamy do wrzątku na ok. 8 minut,odsączamy i smarujemy odrobiną masła.
Ryby skraplamy sokiem z cytryny. Posypujemy solą, pieprzem i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Piekarnik nastawiamy na 180°C. Pomidory i cebulę kroimy w plastry i układamy wraz z kawałkiem obranego czosnku na każdej rybie, posypujemy ziołami i odstawiamy do lodówki na 15 minut.
Każdego pstrąga układamy na dwóch liściach kapusty, kładziemy po kawałeczku masła, zwijamy liście i zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180°C.
Dodaj komentarz