Pierś kurczaka z pieczarkami i mascarpone

Autor:

Ania321

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 125 g serka mascarpone
  • 150 g pieczarek
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 czubata łyżka masła Łaciate
  • 1-2 łyżki posiekanego koperku
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Mięso dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć pieprzem i solą.



Krok 2

Na patelni rozgrzać masło z oliwą. Wrzucić mięso i podsmażyć z obu stron.



Krok 3

Dodać pieczarki pokrojone w plasterki oraz serek mascarpone. Dusić pod przykryciem przez 10 minut.



Krok 4

Dodać posiekany koperek. Przyprawić danie do smaku świeżo zmielonym pieprzem.



Krok 5

Podawać z ziemniakami lub ryżem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.