Pyszne skrzydełka marynowane w piwie to danie, które swoim smakiem ucieszy zwłaszcza męskie grono imprezy. Skrzydełka z tego przepisu wychodzą przepyszne, dlatego warto je spróbować.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na maśle.
Dodajemy skrzydełka i całość podsmażamy, aż skrzydełka się zarumienią.
Po tym czasie przekładamy wszystko do naczynia żaroodpornego, zalewamy piwem, doprawiamy przyprawami, wszystko mieszamy dokładnie, dodajemy gałązki tymianku i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut pod przykryciem i kolejne 20 minut bez przykrycia.
Danie najlepiej smakuje podane na ciepło.
Dodaj komentarz