Jeśli nie masz pomysł na coś słodkiego, sięgnij po ten przepis. To placek, którego przygotowanie jest bardzo proste. Sprawdzi się na szybki deser i zasmakuje każdemu.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 12
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni C.
Masło roztopić w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki, oprócz moreli i cukru pudru wymieszać w misce. Masę przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczeni.
Morele myjemy i kroimy na pół. Usuwamy pestki. Połówki układamy na cieście.
Gotowe ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na 40 minut. Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj komentarz