placki buraczane z cukinia

Autor:

mileneczka5

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

  • 1 srednia młoda cukinia,
  • 2 średnie buraki,
  • 2 łyzki startego sera żółtego,
  • około 4 łyżki mąki pszennej,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżka mleka,
  • oliwa do smażenia,
  • 2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki,
  • sól,
  • pieprz,
  • oraz natka na wierzch i ser,
  • starty na drobnych oczkach tarki na wierzch placków

Przygotowanie

Krok 1

1. Buraczki opłukac, obrac ze skórky i zetrzec na tarce, Cukinie opłukac , zetrzec na tarce.(Gniazda z nasionami odrzucić. Natke opłukać, drobno posiekac Ser zetrzec na tarce. 2. Buraczki, cukinię , ser i natke umieścic w misce, dodac , jajko, mleko mąke i przyprawy i wymieszac aż ciasto będzie gładkie. 3. Rozgrzać patelnię z oliwą, nakładać po łyżce masy i smażyć placuszki przez około 2 - 3 minuty. Gdy będą ładnie zrumienione, przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze przez około 1 - 2 minuty. Ciepłe umiescic na misce i posypac swieżą posiekana natka i startym dobno serem żółtym, smacznego:)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.