Placki dyniowo-marchwiowe

Autor:

Beata Maj

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 2 jajka,
  • 0,5 marchewki
  • duża dynia

Przygotowanie

Krok 1

Zmiksować miąższ dynii, marchew zetrzeć. Dodać dwa żołtka. Dodać tyle mąki, aby ciasto nie było lejące.



Krok 2

Ubijamy białka z odrobiną soli. Mieszamy je delikatnie z wcześniej przygotowanym ciastem. Placki pieczemy na dobrze rozgrzanej patelni.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.