PLACKI ŚMIETAKOWE Z DYNIA I BANANEM

Autor:

mileneczka5

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1\2 średniej dyni (tak by powstało około 2 szklanki musu po zblendenowaniu )
  • 1 banan
  • 1 i 1 \2 szklanka mąki pszennej
  • 1 jajko
  • około 50 g śmietanki ŁACIATA
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1\2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • szczypta cynamonu
  • olej - do smażenia
  • cukier puder do oprószenia placków

Przygotowanie

Krok 1

Dynie umyj, obierz ze skóry, miąższ dyniowy pokrój drobniej i zmiksuj blenderem na gładki mus.



Krok 2

Banana obierz ze skórki, pokrój w plasterki. Do zmiksowanej dyni dodaj, kawałki banana, śmietankę, szczyptę cynamonu jajko, cukier waniliowy. Wymieszaj, a nastepnie dodaj suche składniki - mąkę, proszek do pieczenia i sól. Całośc delikatnie połącz.



Krok 3

Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Łyżką nakładaj ciasto. Smaż z obu stron, na lekko brązowy kolor. Podawaj posypane cukrem pudrem.



Wskazówki

PLACKI MOŻNA TEŻ POLAĆ SYROPEM KLONOWYM

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.