Cielęcina z orzechami włoskimi jest pysznym i wartościowym daniem. Orzechy włoskie wpływają pozytywnie na układ krążenia, wykazują również działanie przeciwnowotworowe. Poprawiają również wygląd cery.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten, Orzechy, Soja
Morele moczymy w wodzie. Mieszamy imbir z sosem sojowym i 1 łyżką oleju. Cielęcinę kroimy w paski i nacieramy równomiernie przygotowaną wcześniej marynatą, po czym odstawiamy na pół godziny.
Na pozostałych 2 łyżkach oleju smażymy mięso. Po 5 minutach dolewamy wino, pokrojoną drobno cebulę i czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy.
Przed końcem smażenia wrzucamy orzechy włoskie i morele. Całość smażymy jeszcze przez 5 minut.
Dodaj komentarz