Soczewicę wypłukać pod bieżącą wodą, wsypać do garnka, zalać wrzątkiem i gotować 15-20 minut, osączyć, ostudzić. Ugotowane mięso i paprykę bez nasion pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka połączyć z odrobiną soli i sosu sojowego, dodać wszystkie przygotowane składniki, doprawić do smaku, wymieszać. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze, Soja
Soczewicę wypłukać pod bieżącą wodą, wsypać do garnka, zalać wrzątkiem i gotować 15-20 minut, osączyć, ostudzić.
Ugotowane mięso i paprykę bez nasion pokroić w kostkę.
Cebulę drobno posiekać.
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Jajka połączyć z odrobiną soli i sosu sojowego, dodać wszystkie przygotowane składniki, doprawić do smaku, wymieszać.
Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać z sosem i surówką.
Dodaj komentarz