Piersi z kurczaka kroimy na drobne kawałeczki. Dodajemy do niej majonez i dokładnie mieszamy. Dodajemy stary ser, pokrojoną cebulkę. Wbijamy jajka, wsypujemy mąkę i dodajemy przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek. Wsypujemy zioła prowansalskie. Przyprawiamy solą, pieprzem. Wszystko mieszamy. Taką masę kładziemy łyżką na patelnię i smażymy na tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Piersi z kurczaka kroimy na drobne kawałeczki.
Dodajemy stary ser, pokrojoną cebulkę.
Dodajemy do niej majonez i dokładnie mieszamy.
Wbijamy jajka, wsypujemy mąkę i dodajemy przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek.
Wsypujemy zioła prowansalskie. Przyprawiamy solą, pieprzem. Wszystko mieszamy.
Taką masę kładziemy łyżką na patelnię i smażymy na tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Dodaj komentarz