Smaczne danie, które można przyrządzić na dwa sposoby - w formie jednej dużej rolady lub kilku małych roladek. Rewelacyjnie smakuje, pięknie się prezentuje i nie jest trudne do przygotowania.
Danie: Obiad
Osób: 8
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Oczyszczone pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oliwy. Odstawiamy do wystygnięcia.
Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i mieszamy z pieczarkami. Doprawiamy solą i pieprzem.
Umyte i osuszone filety kroimy w poprzek na pół i rozbijamy. Posypujemy solą i pieprzem. Na filety kładziemy porcję farszu i zwijamy w roladę.
Jajka roztrzepujemy, a płatki kukurydziane rozkruszamy i mieszamy z 2 łyżkami mąki. Rolady obtaczamy kolejno w mące, jajkach i płatkach z mąką. Smażymy na małym ogniu na maśle.
Dodaj komentarz