Rolada z pieczarkami i żółtym serem

Smaczne danie, które można przyrządzić na dwa sposoby - w formie jednej dużej rolady lub kilku małych roladek. Rewelacyjnie smakuje, pięknie się prezentuje i nie jest trudne do przygotowania.

Danie: Obiad

Osób: 8

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 8

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • 200 g pieczarek
  • 200 g żółtego sera
  • 3 jajka
  • ½ szklanki płatków kukurydzianych
  • 6 łyżek mąki
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 150 g masła Łaciate do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Oczyszczone pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oliwy. Odstawiamy do wystygnięcia.



Krok 2

Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i mieszamy z pieczarkami. Doprawiamy solą i pieprzem.



Krok 3

Umyte i osuszone filety kroimy w poprzek na pół i rozbijamy. Posypujemy solą i pieprzem. Na filety kładziemy porcję farszu i zwijamy w roladę.



Krok 4

Jajka roztrzepujemy, a płatki kukurydziane rozkruszamy i mieszamy z 2 łyżkami mąki. Rolady obtaczamy kolejno w mące, jajkach i płatkach z mąką. Smażymy na małym ogniu na maśle.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.