Podudzia pieczone w marynacie śmietanowo-cytrynowej z ziołami prowansalskimi

Autor:

Marzena

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Mięsna

  • 8 podudzi kurczaka,
  • przyprawa do kurczaka,
  • oliwa, sok z cytryny,
  • 150 ml śmietany Łaciata 18%,
  • zioła prowansalskie,
  • natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Podudzia myjemy, osuszamy i nacieramy przyprawą do kurczaka.



Krok 2

Śmietanę mieszamy z ziołami prowansalskimi i sokiem z cytryny. Nacieramy marynatą pałki i wstawiamy na około godzinę do lodówki.



Krok 3

Przekładamy do naczynia żaroodpornego.Wlewamy 3 łyżki oliwy, przykrywamy i pieczemy 80 minut.



Krok 4

Wykładamy na talerz, ozdabiamy natka pietruszki.Podajemy z sałatką z pomidorów i ryżem .



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.