Pyszne polędwiczki wieprzowe z cebulką, pieczarkami i rozmarynem to idealne danie na rodzinny obiad. Mięso jest mięciutkie, rozpływające się w ustach i idealnie doprawione. Dodatek pieczarek i cebulki idealnie uzupełnia całość.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Cebulę i czosnek obieramy, a następnie kroimy w plasterki. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Polędwiczki wieprzowe kroimy na plastry i lekko rozgniatamy pięścią. Przyprawiamy lekko solą, papryką i pieprzem.
Cebulę, czosnek i pieczarki podsmażamy na maśle na patelni. Dodajemy polędwiczki i całość chwilę podsmażamy. Następnie podlewamy białym winem. Dodajemy rozmaryn i liście laurowe. Dusimy ok. 5 minut (obracając polędwiczki w tym czasie).
Sos zagęszczamy śmietanką Łaciatą.
Dodaj komentarz