Polędwiczki wieprzowe z truskawkami i sałatą

Polędwiczki wieprzowe z truskawkami i sałatą to ciekawa propozycja na szybki lunch, ciekawą kolację, lub przekąskę. Całość nie wymaga dużo pracy, a pysznie smakuje.

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Truskawki, Soja

Bez laktozy

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Truskawki, Soja

Bez laktozy


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g polędwiczek wieprzowych
  • 250 g truskawek
  • 150 g mieszanki sałat
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka miodu płynnego
  • 3 łyżki sosu sojowego

Przygotowanie

Krok 1

Schab myjemy, osuszamy, a następnie kroimy w plastry, które następnie przyprawiamy solą, czosnkiem i obsmażamy na oleju.



Krok 2

Schab przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy miód. Podlewamy ok. ½ szklanki wody.



Krok 3

Nastawiamy piekarnik na 170 stopni. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 170 stopni. Podajemy z mieszanką sałat, pokrojonymi truskawkami i sosem sojowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.