Polenta inaczej

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g drobnej kaszy kukurydzianej
  • 250 ml wody
  • 200 ml mleka Łaciate
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • 4 liście laurowe
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Przygotowanie

Przygotowanie:

Zagotować wodę z mlekiem, masłem, solą i liśćmi laurowymi. Gdy zacznie wrzeć, stopniowo wsypywać kaszę i cały czas mieszać. Doprawić utartą gałką muszkatołową i pieprzem. Na małym ogniu gotować około 8 minut aż do uzyskania bardzo gęstej konsystencji.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.