Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Do miski wbić jajka, dodać cukier, cukier z wanilią, rozpuszczone, przestudzone masło, maślankę i zmiksować.
Mąkę tortową wymieszać z proszkiem do pieczenia i kisielem.
Do masy jajecznej wsypać mąkę i zmiksować na najmniejszych obrotach.
Następnie dodać otartą skórkę z pomarańczy, delikatnie wymieszać.
Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać przesiane kakao i śmietanę, drugą część pozostawić jasną. Do przygotowanych foremek przełożyć ciasto jasne i ciemne napełniając foremki do ⅔ wysokości.
Następnie ciasto w foremkach zamieszać wykałaczką. Włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec do suchego patyczka 20-25 minut.
Dodaj komentarz