Pomarańczowo-korzenny cukier puder

Autor:

Śnieżynka

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 łyżki otartej skórki z pomarańczy
  • 1 łyżka otartej skórki z cytryny
  • Ziarenka z 1 laski wanilii
  • 4 goździki
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 2 szkl. cukru trzcinowego

Przygotowanie

Krok 1

Pomarańczę i cytrynę dokładnie wyszorować, sparzyć wrzącą wodą, osuszyć i samą skórkę zetrzeć na tarce. Następnie dokładnie wysuszyć.



Krok 2

Laskę wanilii przekroić na pół, wydrążyć nasionka.



Krok 3

Goździki ubić w moździerzu lub zmiażdżyć na desce.



Krok 4

Wszystkie przygotowane składniki razem z cynamonem i cukrem wymieszać, zmielić w młynku do kawy. Przełożyć do słoika i szczelnie zamknąć.



Wskazówki

Dodawać do kawy, ciast, kremów i deserów.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.