Pomidorówka z makaronem

Autor:

Eddie

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 szklanka Śmietanki Łaciata 18%
  • 1 łyżka mąki
  • Makaron
  • Sól

Przygotowanie


W garnku zagotować wodę z solą, wsypać makaron i ugotować według przepisu. W drugim garnku rozpuścić masło, włożyć pomidory i smażyć przez 10 minut. Następnie zmiksować, wlać 1,5 litra wody, dodać kostkę rosołową i gotować przez 5 minut. Zupę zagęścić śmietanką Łaciata wymieszaną z mąką, zagotować, doprawić solą. Podawać z makaronem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.