Delikatny duszony mostek cielęcy

Mięciutkie, rozpływające się w ustach mięso, które zachwyci każdego. Duszony mostek cielęcy jest daniem bardzo prostym do przygotowania i niezwykle pożywnym.

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg mostka cielęcego
  • 150 g mąki pszennej
  • 3 cebule
  • 1 łyżka soli
  • 8 ziaren pieprzu
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Mięso dokładnie myjemy, a następnie osuszamy. Dalej dodajemy soli i 0,5 łyżeczki pieprzu, a na koniec obtaczamy w mące.



Krok 2

Mięso smażymy na złoty kolor, na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę kroimy w piórka, szkląc ją na patelni po smażeniu mięsa.



Krok 3

Całość umieszczamy w garnku, zalewamy wodą do wysokości mięsa i dodajemy ziarna pieprzu. Dusimy do osiągnięcia miękkości przez mięso.



Wskazówki

Danie można podawać z ziemniakami albo risotto.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.