Sznycle jagnięce z warzywami

Sznycle jagnięce to danie smaczne i łatwe w przygotowaniu. Dzięki obecności warzyw, danie ma szczególne walory odżywcze i jest bardzo zdrowe.

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 600 g filetów z jagnięciny
  • - 300 g pomidorów
  • - 300 g cukinii
  • - 4 marchewki
  • - 2 łyżki oregano
  • - 4 łyżki oliwy
  • - 200 ml naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 łyżka soli
  • - 1 łyżka pieprzu
  • - 1 koper do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Pomidory zanurzamy we wrzącej wodzie. Po chwili sparzone pomidory obieramy ze skórki i kroimy w małą kostkę.



Krok 2

Następnie kroimy drobno cukinię, obieramy i kroimy drobno marchew, a następnie dodajemy do garnka. Składniki zalewamy wodą, dodajemy oregano i dusimy pod przykryciem.



Krok 3

Filety z jagnięciny kroimy w plastry, które lekko oprószamy pieprzem i solą. Następnie obsmażymy je na rozgrzanej oliwie. Po usmażeniu filety wyjmujemy z patelni, a w ich miejsce wlewamy bulion i czekamy, aż jego połowa odparuje.



Krok 4

Filety układamy na talerzu i polewamy bulionem, układamy na nim pozostałe składniki. Całość dekorujemy koprem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.