Sznycle jagnięce to danie smaczne i łatwe w przygotowaniu. Dzięki obecności warzyw, danie ma szczególne walory odżywcze i jest bardzo zdrowe.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Pomidory zanurzamy we wrzącej wodzie. Po chwili sparzone pomidory obieramy ze skórki i kroimy w małą kostkę.
Następnie kroimy drobno cukinię, obieramy i kroimy drobno marchew, a następnie dodajemy do garnka. Składniki zalewamy wodą, dodajemy oregano i dusimy pod przykryciem.
Filety z jagnięciny kroimy w plastry, które lekko oprószamy pieprzem i solą. Następnie obsmażymy je na rozgrzanej oliwie. Po usmażeniu filety wyjmujemy z patelni, a w ich miejsce wlewamy bulion i czekamy, aż jego połowa odparuje.
Filety układamy na talerzu i polewamy bulionem, układamy na nim pozostałe składniki. Całość dekorujemy koprem.
Dodaj komentarz