Pięknie wyglądają, rewelacyjnie smakują i są banalnie proste w przygotowaniu. Idealne jako ciekawa przystawka na przyjęcie lub element romantycznej kolacji.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Piekarnik nastawiamy na 170 stopni. Cebulę obieramy, drobno siekamy i obsmażamy na maśle. Dodajemy mięso mielone, przyprawiamy solą, pieprzem i chwilę podduszamy. Od pomidorów odcinamy „czapeczki”, łyżką wydrążamy środki. Środki z pomidorów dodajemy do mięsa mielonego, doprawiamy bazylią i czosnkiem. Całość dusimy 5 minut.
Pomidory faszerujemy przygotowanym farszem i wkładamy do natłuszczonego lekko naczynia żaroodpornego. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez 10 minut.
Dodaj komentarz