Pomidory koktajlowe marynowane

Smaczny dodatek do kanapek. Proste w przygotowaniu marynowane pomidorki smakują rewelacyjnie.

Osób: 3-4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 3-4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 50 dag pomidorów koktajlowych
  • - 4 ząbki czosnku
  • - 4 liścia laurowe
  • - 2 łyżeczki gorczycy
  • - 8 ziarenek ziela angielskiego
  • - 2 szklanki wody
  • - ¾ szklanki octu
  • - 5 łyżek cukru, sól

Przygotowanie

Krok 1

Pomidorki umyć, osuszyć, każdy nakłuć szpilką, posypać solą i wstawić do lodówki na noc.



Krok 2

Po tym czasie pomidorki przełożyć do słoików, dodać gorczycę, ziele angielskie, liść laurowy, obrany i pokrojony w słupki czosnek.



Krok 3

Wodę zagotować z octem i cukrem. Gorącą zalewą zalać pomidorki w słoikach, zakręcić i owinąć w ręczniki, zostawić do wystygnięcia.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.