Porzeczkowa sałatka z kiwi i mango

Porzeczki mają właściwości przeciwutleniające, zawierają dużo błonnika, witamin B i E. Doskonale nadają się na przetwory i jako dodatki do sałatek.

Danie: Deser, Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Deser, Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 opakowanie rukoli
  • - 1 mango
  • - 0,5 kg porzeczki czerwonej
  • - 3 kiwi
  • - Śmietanka Łaciata 36%

Przygotowanie

Krok 1

Rukolę wyciągamy z opakowania i myjemy, a kiwi obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Mango obieramy i kroimy w drobną kostkę.



Krok 2

Rukolę wyciągamy z opakowania i myjemy, a kiwi obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Mango obieramy i kroimy w drobną kostkę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.