Leczo z bakłażanem i papryką

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 żółte cukinie
  • ½ bakłażana
  • ½ papryki zielonej
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ kiełbasy podwawelskiej
  • 2 łyżki oliwy
  • ½ kg pomidorów z kartonu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Bakłażana pokroić w kostkę, wymieszać z odrobiną soli, po kwadransie opłukać i osuszyć.



Krok 2

Paprykę bez gniazd nasiennych i cukinię pokroić w kostkę.



Krok 3

Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w półkrążki.



Krok 4

Posiekaną cebulę i czosnek zeszklić na rozgrzanej oliwie, dodać kiełbasę, podsmażyć. Przełożyć do garnka, dodać paprykę i cukinię, przykryć i dusić przez kilka minut.



Krok 5

Bakłażana podsmażyć na łyżce oliwy, dodać pomidory bez skórki, poddusić. Połączyć z miękkimi warzywami i koncentratem pomidorowym, wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.