Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem

Dietetyczne, bardzo delikatne danie. Polecane kobietom karmiącym i małym dzieciom. Zero tłuszczu, minimalna ilość przypraw. Tylko delikatne mięso i warzywa.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Fit

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 2 marchewki
  • ½ puszki groszku
  • 1 natka pietruszki
  • ¼ łyżeczki soli
  • ½ szklanki wody

Przygotowanie

Krok 1

Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Delikatnie oprószamy solą.



Krok 2

Do rondelka wrzucamy połowę natki pietruszki i wlewamy ½ szklanki wody, po czym całość gotujemy. Dodajemy pokrojone mięso. Wciąż gotujemy.



Krok 3

Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Dodajemy do kurczaka i przez 5 minut wszystko razem dusimy. Na koniec dodajemy groszek i dusimy przez 2 minuty.



Krok 4

Podajemy z drugą połową natki pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.