Prażone migdały

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 200 g całych, nieobranych migdałów
  • 50 ml wody
  • 50 g cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • masło do smarowania

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzewamy patelnię. Następnie wlewamy na nią wodę i dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz cynamon. Doprowadzamy do wrzenia.



Krok 2

Dodajemy na patelnię migdały i gotujemy, cały czas mieszając. Podgrzewamy tak długo, aż cukier zacznie się rozpuszczać i tworzyć nitki.



Krok 3

Blachę do pieczenia smarujemy masłem i wykładamy migdały. Rozdzielamy je od siebie, aby się nie posklejały. Odstawiamy do wystygnięcia. 





Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Stokrotka

Opublikowany: 2018-02-21 19:54:00

Wszystkim miłośnikom migdałów- Polecam

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.