Sałatka z pomidorów, rukoli i sałaty to szybki sposób na przekąskę, gdy nie masz czasu lub nie chcesz spędzić całego dnia w kuchni. Nada się zarówno jako drugie śniadanie, podwieczorek, ale również jako dodatek do obiadu.
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Bez glutenu
Bez laktozy
Przygotuj naczynie na sałatkę. Rukole i sałatę opłucz pod wodą. Sałatę porwij na małe kawałki i razem z rukolą. Wrzuć do miski.
Pomidory umyj, następnie pokrój w ćwiartki. Cebulę pokrój w krążki. Wszystko dodaj do miski z sałatą i rukolą.
Koperek drobno posiekaj i dodaj do miski z sałatką. Całość dopraw solą i pieprzem oraz dokładnie wymieszaj. Na koniec nałóż na sałatkę pokruszony ser.
Dodaj komentarz