Prosta sałatka z dodatkiem świeżego kopru

Sałatka z pomidorów, rukoli i sałaty to szybki sposób na przekąskę, gdy nie masz czasu lub nie chcesz spędzić całego dnia w kuchni. Nada się zarówno jako drugie śniadanie, podwieczorek, ale również jako dodatek do obiadu.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • -4 pomidory
  • -1 sałata (może być mieszanka)
  • -100 g rukoli
  • -1 cebula biała
  • -garść świeżego kopru
  • -60 g sera feta lub innego
  • -sól
  • -pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Przygotuj naczynie na sałatkę. Rukole i sałatę opłucz pod wodą. Sałatę porwij na małe kawałki i razem z rukolą. Wrzuć do miski.



Krok 2

Pomidory umyj, następnie pokrój w ćwiartki. Cebulę pokrój w krążki. Wszystko dodaj do miski z sałatą i rukolą.



Krok 3

Koperek drobno posiekaj i dodaj do miski z sałatką. Całość dopraw solą i pieprzem oraz dokładnie wymieszaj. Na koniec nałóż na sałatkę pokruszony ser.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.